KOOKTIJDEN
Ongevulde pasta's;
Spaghetti; 3 min. koken.
Tagliatelle; 2 a 3 min. koken.
Fettucine; 2 a 3 min. koken.
Fusili en Fiori; 4 min. koken, voor gebruik als salade 1 min. langer.
Maccheroni en Ditali; 3 a 4 min. koken, voor gebruik als salade 1 min. langer.
Gevulde pasta's;
Voor al onze gevulde pasta's geldt de volgende bereidingstijd;
Eerst het water laten koken, dan iets lager zetten zodat het net onder het kookpunt is.
Dan kunt u de pasta in het water doen met zout naar smaak en 15 minuten laten wellen, af en toe voorzichtig roeren.
Pastasauzen;
Deze kunt in een pan op een zacht vuur langzaam warm laten worden.
Kant en Klare pasta's;
De bakjes waar de kant en klare pasta in zit zijn geschikt voor de oven en magnetron.
Voor bereiding in de oven;
Heteluchtoven;
De oven op de heteluchtstand 180 c. de bak(jes) met folie er meteen inzetten, ongeveer 25 a 30 min.
Gas/ Electrische oven;
De oven voorverwarmen op 180 c. en na 10 min. de bak(jes) met folie er nog 20 a 25 min. in zetten.
Magnetron;
Per één persoonsbakje ongeveer 1 min. per 100 gr. pasta op 700 watt, en een paar gaatjes prikken in de folie.
Voor onze kant en klare pasta's met uitzondering van de lasagna, paprikapakketjes, aubergine/courgetterolletjes en canneloni's geldt dat deze ook op een zacht vuur in de koekenpan opgewarmd kunnen worden.